Body & Food · Desserts

Vegan Chocolate Mousse

(for the english version, please scroll down)

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O poder dos substitutos vegetais! Usar a água do grão de bico enquanto substituto das claras de ovo.

 

Tempo de Preparação: 30 minutos

Porção: 2

 

Ingredientes:

150 ml de aquafaba (água do grão de bico)

125 g de chocolate negro (70% de cacau)

1 colher de chá de mel

1 pitada de sal

 

Método:

  • Comece por derreter o chocolate em banho-maria e deixe arrefecer ligeiramente.
  • De seguida junte o mel e misture bem. Reserve.
  • Bata a aquafaba com uma batedeira eléctrica, parando a meio para acrescentar o sal e até se formarem “claras em castelo”.
  • Junte a aquafaba batida ao chocolate em partes, envolvendo bem entre cada adição.
  • Sirva em copos individuais, polvilhado de cacau em pó e pepitas de cacau.

Quando nos apetece uma sobremesa saudável e decadente em dose individual, esta é a receita ideal.

 

Valores Nutricionais: Não possíveis de calcular para esta receita, devido à aquafaba ser um ingrediente ainda não muito estudado e por isso sem valores nutricionais consensuais.

Notas:

A consistência muda quando refrigerado, por isso o melhor é servir imediatamente.

Não te preocupes porque não se consegue sentir o sabor da aquafaba.

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The power of vegetable substitutes!

Using chickpea water to substitute egg whites.

 

Preparation Time: 30 minutes

Serving Size: 2

 

Ingredients:

150 ml of aquafaba (chickpea water)

125 g of dark chocolate (70% of cocoa)

1 teaspoon of honey

1 pinch of sea salt

 

Method:

  • Start by melting the chocolate over a bain-marie and let cool slightly.
  • Add the honey and stir well. Reserve.
  • Whip the aquafaba with an electrical mixer, stopping halfway to add the sea salt until stiff peaks form.
  • Add the aquafaba to the melted chocolate in parts, incorporating well between each addition.
  • Serve in individual glasses, dusted with cocoa powder and cacau nibs.

When you feel like having a healthy and decadent dessert in an individual dose, this is the recipe to make.

 

Nutritional Values: Impossible to calculate due to the use of aquafaba, a unfamiliar ingredient that is yet to produce consensus relative to its nutritional values.

Notes:

The consistency changed when refrigerated, so the best way to go is to serve immediately.

You can’t taste the aquafaba.

 

https://www.instagram.com/focusonblurry/

Signature line

 

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