Body & Food · Desserts

Mini Apple and Coconut Filo Tarts

(for the english version, please scroll down)

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A combinação de maçã e coco para apreciar em dose individual!

 

Tempo de Preparação: 10 minutos

Tempo de Cozedura: 20 a 25 minutos

Porção: 12

 

Ingredientes:

720 g de puré de maçã de compra

125 g de creme de coco

1 colher de sopa de canela

2 colheres de sopa de coco ralado

3 colheres de sopa de farinha de aveia

4 colheres de sopa de açúcar de coco

Uma embalagem de massa filo

Amêndoa palitada para decoração

 

Método:

  • Juntar todos os ingredientes à exceção da amêndoa numa taça e bater até ficar uma mistura homogénea.
  • Para preparar a massa filo, cortar em quadrados e dispor 4 a 5 quadrados desencontrados, pincelando com óleo de coco entre cada folha. Dispor dentro de uma forma de queques.
  • Deitar o recheio dentro de cada forma e adicionar amêndoa a gosto.
  • Colocar no forno a 160º C durante 20 a 25 minutos.

Uma sobremesa simples mas que vai impressionar!

 

Valores Nutricionais: Calorias (por porção) 168 Lípidos 4.9g Hidratos de Carbono 27.2g Açúcar 11.6g Proteína 3.1g

Notas:

A mistura vai ser macia, mas engrossa um pouco quando arrefece.

Também é ideal para fazer como uma só tarte maior ou ainda retirar a massa filo e fazer um pudim.


The combination of apple and coconut to enjoy in an individual dose!

 

Preparation Time: 10 minutes

Cooking Time: 20 to 25 minutes

Serving Size: 2

 

Ingredients:

720 g of store-bought apple puree

125 g of coconut cream

1 tablespoon of cinnamon

2 tablespoon of shredded coconut

3 tablespoon of oat flour

4 tablespoon of coconut sugar

A packet of filo pastry

Slivered almonds to decorate

 

Method:

  • Add all of the ingredients except for the almonds in a bowl and mix until it becomes smooth.
  • To prepare the filo pastry, cut it into squares and place 4 to 5 squares mismatched, brushing with coconut oil between them. Place in a muffin tin.
  • Pour the filling into the muffin tin and add the almonds to taste.
  • Place in a 160º C oven for 20 to 25 minutes.

A simple yet impressive dessert!

 

Nutritional Values: Calories (per serving) 168 Fat 4.9g Carbs 27.2g Sugar 11.6g Protein 3.1g

Notes:

This mixture is going to be soft but it thickens a bit when cooled.

Also ideal to bake in a large dish or to serve as a pudding without the filo casing.

 

https://www.instagram.com/focusonblurry/

Signature line

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