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Sweet Potato, Sun-dried Tomatoes and Spinach Hash with Avocado and Fried Eggs

(for the english version, please scroll down)

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Um delicioso almoço ou jantar de conforto!

 

Tempo de Preparação: 15 minutos

Tempo de Cozedura: 20  minutes

Porção: 1

 

Ingredientes:

1 colher de sopa de azeite

1/4 malagueta vermelha

1/2 cebola roxa

2-3 tomates secos

1 batata doce média

1 molho de espinafres

1/2 abacate

2 ovos

Sumo de 1/2 limão

Sal, pimenta, paprika, alho em pó, cebola em pó q.b.

 

Método:

  • Começar por cortar a batata doce em cubos e colocar a cozinhar ao vapor durante cerca de 5-7 minutos até estar tenra mas não completamente cozinhada.
  • Entretanto, refogar a malagueta e a cebola roxa no azeite durante 2 minutos e de seguida acrescentar os tomates secos cortados em pedaços.
  • Quando tudo estiver bem cozinhado e a ficar crocante nas pontas, adicionar a batata doce e fritar durante 5-10 minutos até tudo estar bem seco e a batata doce cozinhada por completo.
  • Adicionar os espinafres e envolver durante 30 segundos.
  • Temperar e servir com 1/2 de um abacate e 2 ovos estrelados.

A combinação da batata doce, os tomates secos e a cebola roxa com a cremosidade do ovo e a frescura do espinafres faz deste um prato mesmo reconfortante!

 

Valores Nutricionais: Calorias 543 Lípidos 36,6g Hidratos de Carbono 51,9g Fibra 14g Açúcar 10,2g Proteína 19,2g

Notas:

Eu gosto de cozinhar tudo até estar bastante seco e crocante mas se não gostares não cozinhes durante tanto tempo.

Também não gosto que os espinafres fiquem completamente cozinhados por isso envolvo no último momento e não durante muito tempo.

Quanto aos ovos, tenta cozinhá-los até as claras estarem intactas mas a gema ainda possa escorrer! É delicioso.


Talk about comfort food!

 

Preparation Time: 15 minutes

Cooking Time: 20 minutes

Serving Size: 1

 

Ingredients:

1 tablespoon olive oil

1/4 red chili

1/2 red onion

2-3 sun-dried tomatoes

1 medium sweet potato

1 bunch of spinach

1/2 avocado

2 eggs

Juice of 1/2 lemon

Salt, pepper, paprika, garlic powder, onion powder, to taste.

 

Method:

  • Start by cutting the sweet potato into cubes and placing it in a steamer basket for 5-7 minutes until somewhat tender but not fully cooked.
  • Meanwhile, fry the chili and red onion in the olive oil for about 2 minutes and add the sun-dried tomatoes cut into pieces.
  • When all starts to brown and crisp up, add the sweet potato and fry for about 5-10 minutes until it becomes crisp and the sweet potato is fully cooked.
  • Add the spinach and bring together for about 30 seconds.
  • Season and serve with the avocado half and the fried eggs.

The combination of sweet potato, sun-dried tomatoes and red onion with the creaminess of the egg and the freshness of the spinach makes this the perfect comfort food!

 

Nutritional Values: Calories 543 Fat 36,6g Carbs 51,9g Fiber 14g Sugar 10,2g Protein 19,2g

Notes:

I like everything to be very dry and crispy but if you don’t like it like that cook everything about 2 minutes less.

I also don’t like my spinach totally wilted so I just stir them in at the last moment and just fold them together.

As for the eggs, try to cook them until the whites are intact but the yolks are runny! It’s delicious.

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